Jom Shopping di SweetMuslimah.com

SweetMuslimah.com

30 September 2009

Citer Raya Ketiga...

Tak kisah la ekkk citer campur2... sat2 citer raya... sat2 citer keje.... biar la ekk... dah idea dtg gitu... sat2 dtg idea raya... sat2 datang idea keje... so update jer la... janji leh citer...
Ni aku nak kisahkan hal raya ketiga...
Macam selalu... setiap tahun anak2 allahyarham HJ BIDIN & allahyarhamah HJH AMINAH akan berkumpul pada hari raya yang ketiga... mmg hari raya ketiga adalah hari yang ditunggu... time ni ler semua dapat berhimpun dan time ni ler semua anak2 buah dapat duit raya...
Tahun ni... giliran umah kakak aku yg sulung lak tempat kitaorg berkumpul... aku gi umah kakak aku dah petang... dlm kul 4ptg gitu... wpun umah dia dgn umah aku tak jauh pun... 10 minit jer perjalanan... tu pun sbb ada traffic light... klu xde... 5 minit jer... aku lewat sebab adik ipar sebelah hubby dtg umah... dh tetamu dtg, kena la melayan dulu kannnn....
Sampai umah kakak aku... dah ada kakak aku no.5 dan adik aku... lupa la pulak nak amik pic dgn anak adik aku tuh... si Sufina... alahaiii... nape leh lupa nih... mmg comey sgt... tp kuat menangis... sebab dia kuat nangis kut tu pasal lupa nak amik pic berdua dgn sufina... kakak2 yang lain datang sorang demi sorang selepas tuh...
Selepas solat Asar... kitaorg buat tahlil utk arwah kedua ibubapa aku... pastu malamnye sesi bagi duit raya dan acara cabutan bertuah dan juga sesi meluah perasaan dan SAMPAIKAN AIDILFITRI... hehehe... memasing family buat ucapan gitu....
Memang best... tpi time ni gak ler... kamera aku buat hal... hancusss... aku suh adik aku amik gambar... tpi smpi skrg dia tak sent pun kat aku... takpe2... nnti dia send aku update sekali lagi.... ni semua pic aku amik dgn hp aku yg xseberapa nih....
semua anak2 dara nih... anak sedara & cucu sedara... dok beratur nk buat fashion show... acara wajib setiap tahun...

time nih... semua dok kusyuk dengar mak long a.k.a. kakak sulung aku bg ucapan....

ni lak... barisan anak2 dara dlm family aku... tudung grey tu kakak aku no.2.. yg duduk kat bawah tu cucu dia ler... a.k.a. cucu aku gak ler... huhuhu...

Banyak lagi gambar aku tak amik... gambar time tahlil... time bagi hadiah cabutan bertuah... time makan... byk lagi ler... xper... yg ni pun cukup ler rasanya...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright reserved by Aredieya edited by Caersasuke