Jom Shopping di SweetMuslimah.com

SweetMuslimah.com

23 February 2012

Sentuh dan Jalan


Lama tul Dee biarkan blog NHD ni.. sampai dah berhabuk penuh sarang labah2.. lebih kurang gitu ler kann...

Bukan apa, Dee sebenarnya agak kemalasan ditambah pulak dengan kesibukan di opis.. Dee heran tul ler... Time bos ada leh pulak update blog... tapi bila bos dah pencen dan sampai sekarang post Pengarah belum diisi, Dee leh jadi sibuk pulak... makin bertambah pulak keje Dee... sepatutnya bila bos takde, PA leh la rehat2 sket kan... walaupun ada keje, tapi idak ler memerlukan dateline... ini tidak semakin banyak pulak tugas dan tanggungjawab.. tapi takpe.. Dee tetap menerimanye... almaklumlah... "saya yang menurut perintah"...

Ok.. sebenarnye post Dee arini nak citer tentang SENTUH DAN JALAN... atau dalam bahasa omputehnye... TOUCH and GO...

Dee nak tanya... kalau tengok dari perkataan tu sure semua leh agak yang itu adalah kad Touch & Go kan? Ataupun ada jugak yang pikir Sentuh dan Jalan? kiranya kita pi sentuh, pastu kita jalan... ada tak yang pikir gitu?

Ha ni Dee nak citer kejadian petang semalam... time balik dari opis...


Dee kan naik van beramai2 dgn kengkawan opis... so, otw nak balik tu.. sampai kat Tol Jitra pakcik van kitaorg as usual masuk ler line Touch&Go.. kat depan van kitaorg ada satu keta ni ler... dok tunggu2, tak jalan2... rupa-rupanya kat dalam keta tu ada mat saleh a.k.a. omputeh ler... atau lebih tepat lagi pelancong... tengok pada plet keta tu, keta Thailand... kitaorg yg dalam van ni bila dah perasan van tak bergerak2, jenguk2 jugak ler kat depan tu... apa yang kitaorg nampak adalah si mat saleh ni dok touch2 kat tempat org dok touch kad Touch n Go... sian pulak tengok... rupa-rupanya dia salah faham tentang perkataan TOUCH AND GO tu... aduiiiyaaiiii... sian tul...

Pastu dok sat tu... datang ler staf PLUS utk settle kan problem tu... baru ler kitaorg leh jalan...

Ingatkan dah settle... rupa-rupanya kat tol Hutan Kampung kitaorg tengok dia hentikan keta dia kat line yg org tak lalu... pastu dia kuar keta dok tercangak2 tengok tol tu... sian dia... confirm dia terpikir camne aku nak jalan thru tol nih... sebab kitaorg tengok sebelum tu dia macam takde duit kecik kut... tak pun takde duit malaysia... camne ekk? pastu kalau tak silap, dia dgn famili dalam keta tu... sian sgt2... kalau ler Dee leh turun pi explain kat dia cmne nak lalui tol tu... tak pun cmne nak dapatkan kad Touch n Go....

So... moral of the story... tidak semestinya semua orang faham apa yang kita maksudkan... ye la kan.. kita kat malaysia mmg dah tentu faham apa itu TOUCH n GO... tapi dapat ker org luar dari malaysia faham? maybe kejadian yg berlaku semalam adalah jarang2 sekali berlaku, dan terpencil... tapi ianya tetap jugak berlaku kan?





1 comment:

miloais milo said...

dah nama pun pelacong - mesti lah dia tak tau kan....

kesiannya....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright reserved by Aredieya edited by Caersasuke