Jom Shopping di SweetMuslimah.com

SweetMuslimah.com

11 April 2011

DARI MATA TURUN KE HATI....

Dulu zaman jiwang2 zaman muda2 dulu… kiranye mmg jiwang abihs ler…. confirm setuju kalau org kata… “CINTA ITU.. DARI MATA TURUN KE HATI…”

Tapi sekarang… bukan tak jiwang2 dah, Cuma kureng sket jer jiwang tu… dan bukan tak muda lagi dah, cuma kureng sket jer muda tuh… bila renung2kan kembali kata2 tu… rasanya idak lagi dah turun ke hati… skrg ni zaman cinta turun ke tempat lain… sebabnyer cinta bertuankan nafsu… cinta bertuankan duit… cinta bertuankan kedudukan… itu hanya pendapat Dee…. jadi camne kita nak tahu bila CINTA ITU DARI MATA TURUN KE HATI?

Bila kita lihat pada kata2 tu sendiri… DARI MATA… tidak mustahil pandangan pertama menipu diri kita sendiri… masih adakah CINTA PANDANG PERTAMA… tak risaukah kita sekiranya tergolong dalam golongan orang2 yang sekali pandang terus jatuh cinta… sedangkan kita belum kenal hati budi seseorang itu… dan tak mustahil keindahan atau kecantikan atau kehenseman seseorang itu berjaya mengaburi keburukan dan kekurangan yang ada padanya… dan tidak salah juga jika dikatakan kita ditipu oleh penilaian pandangan mata sendiri….

TETAPI… tidak dinafikan jugak ler… dari pandangan mata ler yg memberikan kita keberanian dan kekuatan dan juga keinginan untuk memulakan sesuatu perkenalan…

Uishhhh… pening gak dgn entry sendiri nih… apa yg Dee nak sampaikan ni ekk… jap2… nak amik time sket nak pikirkan semula tujuan Dee buat entry nih… tetiba hilang focus la pulak…

Tak leh la…. dah tak leh focus dgn tajuk entry nih… xpe2… Dee buatkan episode ler utk entry nih… kiranya ni episode pertama lah…. leh tak gitu… kira bleh la, sbb ni Dee nyer blog…. suka ati ler nk buat apa pun kan…. jangan marahhhh ha…. tetiba terhilang focus la plakkk…

to be continued….

3 comments:

ousna90 said...

kah3.."stement bukan tak muda lagi dah, cuma kureng sket jer muda tuh" paling xboleyh velah..kih3..

aniswany said...

HAHA,bule plak lupa apa nk disampaikan..cant wait utk episode ke 2.. =p

Atiey said...

hehe lucu n3 kak deeya..takper2 tarik nafas hembus...fuhh dah lega nnti sambung blik wat n3..fokus blik...hehehe

ups atiey nak tnye akak guna sireh tuk lebatkan bulu mata tu jadi ker???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright reserved by Aredieya edited by Caersasuke