Jom Shopping di SweetMuslimah.com

SweetMuslimah.com

28 June 2011

Terpaut Pada Mat Indon....

Ari tu... Dee bawak si Asyraaf dan Nadia pegi Popular Bookstore kat Pacific sebab nak beli buku latihan sekolah.... dah abih beli buku... Dee jalan2 jap kat ruang legar Pacific sbb nak tengok pameran perabut dan kabinet pasang siap... berangan di hati nak buat Island Cabinet kat dapur tu pasal gi jenguk gak kat situ... pastu Dee jalan2 lak pegi Watson... kuar Watson.. Dee masuk lak Guardian... sekali time kuar dari Guardian ada mamat sorang ni tarik tangan kanan Dee...


Terkezuttt jugak... pehal lak mamat ni... selamba jer tarik tangan orang... time dia tarik tangan tu orang dok lalu lalang... dan dia takmo lepaskan tangan Dee, jadi laluan kat situ dah tersekat... disebabkan takmo berlaku keadaan tersekat tu ler, Dee ikut dia jugak... Dee tarik tangan Nadia...

Rupa2nya... mamat tu nak kenalkan satu produk kecantikan... Cream Ayu Cantik.... pernah dengar tak.. katanya baru nak buat promosi kat Alor Setar... time tu Dee tak tengok lagi muka si mamat ni... Dee terus sound jer... ni pehal dok tarik2 tangan orang nih... tau tak harammmm... lelaki sentuh pompuan bukan muhrim..? amboiii kemain lagi... macam marah tapi sebenarnya cakap lembut jer... hihihi.... terus dia minta maaf... time tu la Dee tengok muka dia.... uishhh.. hensem gak... senyuman menawan gitu.... wakakaka..... si Mamat ni cakap dari jauh dia dah tengok Dee dan mmg dia tunggu Dee datang kat situ jer... pastu terus tarik tangan sebab nak pastikan Dee tengok produk dia tu... leh lak gitu yer....

Terus dia buat promo produk tu... mula2 kat tangan Dee... pastu kat tangan si Asyraaf... mmg nampak kesannyer... tambah2 lak kat si Asyraaf yg nmpk sgt berdaki kulitnye... hahaha.... mmg tak leh cover dah time tu.... aduiiiii Asyraaf.... tu la mandi selalu nak cepat jer.... dah jadi berdaki kulit tuh.... adoiiiyaaaiiii....

Dee beli gak produk tu... sebab kesan dia mmg ketara... sekali si Mamat ni.. yg memang pandai berkata2 nih... seolah2 tak mo lepaskan kitaorg pegi... dia leh berborak2 dengan Asyraaf dan tanya macam2... pastu tanya lak Dee umor baper... terus jer cakap... umur 36... dia kat umur dia 35... nama dia Fauzi... datang dari Brunei... tapi berdasarkan slanga dia... rasanya Indonesia... dia bagi Dee no hp suh Dee call sekiranya ada masalah tentang produk tu... dalam hati... tau dah... nak suh call sebab lain la tu... hihihi...

P/S: saja jer nak citer... bukan terpaut sangat pun.... jangan marahhh ha....

1 comment:

Andrik McVean said...

hi there, i have just followed your blog..i hope you can follow me back..u have a nice blog here..
i will be waiting for you on my blog...see u there..cheers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright reserved by Aredieya edited by Caersasuke