Jom Shopping di SweetMuslimah.com

SweetMuslimah.com

14 August 2011

Bila la nak sedar diri nih....

Entry ni ada kaitan dengan entry yg sebelum ni tau.... cuma takde kaitan dengan masalah matematik jer...

Ari Jumaat yang lepas... Dee kuar dengan si Ita... anak sedara Dee tu ler... kitaorang kuar konon2 nak membeli belah baju raya untuk anak2 kitaorg yang kalau dicampur semuanya menjadi 10 orang kanak2... (aikkk matematik lagi yer...)

Mula2 tu dah kuarkan duit siap2.... rasanya mcm dah cukup ler bajet tu... so, dengan bersemangatnya pegi la kitaorg ke Alor Star Mall.... sampai kat sana... parking kat depan dah penuh so kitaorg masuk basement parking la....

Kitaorg terus ler ke deparment kanak2... rasanya ada la 4 jam kut dok kat deparment tu... membelek2 baju kanak2... kejap amik, kejap letak balik... last2 beli jgk ler... pastu bila tgk balik baju2 tu... alamakkk... tak cukup ler... utk si Amir belum beli lagi... si Ita pun sama gak... utk yg sulung belum cukup lg.... alahaiii... duit dah abih nih....

Terussss kitaorg pi cari ATM machine... tekannn lagi.. keluar lagi RM... xpe la... anak2nye pasal... dah tu ramai lak tu.... yg penting anak2 seronok raya nnti.... elok jer kuarkan duit tu... elok jer nak naik tangga bergerak sendiri tu... mata lak terpandang butik kat sebelah tu... turun balik terus ke butik tu... bleh gitu...? blehhhh jer.... pastu siap beli lagi baju tuh.... satu blouse dan satu lagi baju kebaya riau... blehhhh?

Pastu kitaorg trus ke bahagian pakaian lelaki... beli baju utk anak yg sulung... almaklum ler badan dan besau... wpun umo tak besau...

Kitaorg balik dlm kul 5 lebih kut... keta dah penuh parking time tu... dah tak larat dah... tp rasanye next jumaat kena pegi lagi.... baju utk nadia tak cukup ler... huhuhu....

Balik jer umah trus try baju kebaya riau tu... tadi dlm butik try baju jer... malas nk try kain... sekali bila try kat umah... kain tak muat la... wpun sizenye sama tapi pinggangnye kecikkkkk... huhuhu... nak buat cmne nih....tu la badannnn... sapa suh tak nak kurusss.... (salahkan badan la plak....)

3 comments:

Kancil 8349 said...

penat punya pasal nie tak kan malas nak try2 kat kedai...hehehe

far_east said...

moral of da story --> try bagi lengkap semua sebelum balik umah... =))

Dee said...

malas nak buka abihs...huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright reserved by Aredieya edited by Caersasuke