Jom Shopping di SweetMuslimah.com

SweetMuslimah.com

16 December 2011

Hadiah Dari Pengarah dan Isteri


Bos Dee akan bersara awal tahun depan... sekarang ni pun dia dok bercuti panjang sebab nak abihkan baki cuti yang ada... tu pun masih tak terabih lagi cuti tahunan dia... kalau ler boleh dipindahkan atau disedekahkan cuti tu, nak jer Dee mintak dengan bos... "tn hj, meh sini sket cuti tu... cuti saya tinggal 4 ari jer lagi... tak cukup nak pi bercuti ler tn haji..." CONFIRM 100% bos Dee akan bagi... tapi malangnye... cuti tak leh disedekahkan atau dipindahmilik... huhuhu....

Adusss ... terlari dari tajuk ler pulak yer....

Sebenarnya Dee nak citer... semalam time dok lunch... bos Dee tipon... dia tanya bper orang staf pompuan dan lelaki kat admin.... Dia tanya tapi dia jawab... dia sebutkan nama sorang2 staf pompuan, pastu nama staf lelaki... pastu dia jugak yang bagitau bilangan... hehehe... Dee pun iyerkan jer la... dah mmg tepat apa yg dia kira tu... dalam hati Dee dah berkata2... ni sure bos nak bagi sesuatu nih... hehehe... pastu dia bagitau nak bertolak balik dari Kelantan petang sket.... so sampai Kedah malam ler... Dee pun ok kan jer... 

Pastu arini... bos Dee datang opis dengan wife dia... hehe.... (gelak jahat sket...) Dee trus bukakan pintu bilik dia, buka lampu.. on kan aircond... hehe... (gelak jahat lagi..) almaklum ler dalam hati dah tahu akan dapat sesuatu jap lagi...


Tunggu punya tunggu... skali bos Dee pun datang menjenguk kat bilik Dee... dia kat meh ikut saya kejap... isteri saya ada bawak sesuatu untuk staf admin.... (hehe... gelak lagi.. tp dlm hati jer...)  maka tanpa berlengah lagi Dee terus mengorak langkah mengikut bos ke keretanya di porch admin... dia trus buka bonet keta... maka terserlah la... kotak2 hitam yang diletakkan di dalam satu kotak sederhana besar... bos kata amik kotak tu bawak masuk bilik saya... trus tanpa berlengah jgk lagi.. Dee capai kotak tu trus berlenggang lenggok mak minah menuju ke bilik bos...

Pastu bos dan wife dia pesan suh panggil staf2 pompuan dulu...kemudian baru lelaki...

Wife bos bagi sedikit ucapan penghargaan atas kerjasama yang diberikan oleh staf2 admin sepanjang bos Dee jadi Pengarah.. pastu dia trus bagi sorang satu hadiah... hehehe....

Nak tengok apa hadiahnye...?????
>
>
>
>
>

Inilah hadiahnye... sepasang kain batik untuk dibuat  baju... dan wife bos sempat berbisik... mintak kitaorg pakai baju batik ni pada dinner persaraan bos i nanti....

Tenkiu bos dan wife bos...!!!!!



2 comments:

far_east said...

woo u dah tau awal ekkk pasai hadiah nie? secret2 ekkk dlm van tue hihi...

Dee said...

far_east: mesti la dh tau awal2.. tp kan amanah bos mana leh citer2... biar surpriseeee....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright reserved by Aredieya edited by Caersasuke