Jom Shopping di SweetMuslimah.com

SweetMuslimah.com

15 December 2011

Bersalah Sangat2


Camne nak buat ni ha.... minta tolong boleh tak... bleh bagi cadangan sket tak...?

Macam ni citernye... kisah ni berlaku lebih kurang dua minggu lepas...

Ada sorang kawan baik Dee ni kan... dia pun sejawatan dengan Dee jugak... cuma dia ditempatkan di Putrajaya, dan Dee di Kedah... dulu kitaorg satu jabatan di Kedah ni... pastu kitaorg berhijrah masuk Federal, kitaorg terpisah... dulu dan sekarang kitaorg tetap rapat... sentiasa berkongsi citer suka duka bersama....

Last two weeks... adik kawan Dee ni meninggal mengejut... tapi dia tak bagitau on that day la adik dia meninggal... Dee dapat tahu dari sorang kawan lama kitaorg kat jabatan lama dulu... 

Tapi kawan Dee ni bagitau keesokkan harinya... tapi Dee faham maybe dia pun kelam kabut nak uruskan hal dia kan... faham sangat2 dengan kematian mengejut nih... kawan Dee ni bagitau dia bercuti sehingga hari Ahad... dia mesej Dee ari Khamis, meaning ada tiga hari lagi la klu nak jumpa dia... pastu Dee pun jawab ok... tengok nanti Dee pegi la... klu berkesempatan... tapi dalam hati mmg dah niat nak pegi pun jumpa dia...

Tapi kita hanya merancang dan Allah yang tentukan segalanya... betul tak???


Dee tak dapat pegi jumpa dia... bukan sebab ada hal yang penting tapi sebab Dee terlupa... adussss... bleh plak gitu... (nampak sangat umur dah meningkat...huhu)

Pastu hari Ahad tu... Dee dah ingat tapi Dee tak dapat pegi sebab keje... lagipun dia kata nak balik dah hari Ahad tu kan... so Dee sket pun tak tepon atau sms dia.... sehingga lah ke hari ni...

Dee hanya tengok status dia kat fb jer... kadang2 tengok dia online kat fb pun Dee macam tak sampai hati nak panggil... 

Dee rasa bersalah sangat2... yer la kan... sebab Dee terlupa terus nak pegi umah dia aritu...

So, kawan2... rasa camne ekkk.... better bagitau citer sebenar ker kat dia....????




1 comment:

miloais milo said...

just call her...
dia kan kawan dee?
lagi lama dee tangguh... lagi berat rasa nak call tau!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright reserved by Aredieya edited by Caersasuke