Jom Shopping di SweetMuslimah.com

SweetMuslimah.com

9 April 2012

Nak Percaya ke Idak


Ni citer last week tau...

Last week ari Selasa kut.. ha hari pun dah tak ingat.. punya la lama citer ni diperam... ok sambung citer... last week time Dee pi amik si Arfan dan si Aidil kat nursery, macam biasa la kan... cikgu akan panggil abanggg adikkkk, ibu dah mai ni... maka nye si Arfan dan si Aidil akan berlari2 ler ke depan trus pi amik kasut... tapi yang si Aidil ni bagus sket ler... dia amik bakul dia dulu pastu baru kuar pi amik kasut... klu si Arfan trus jer kuar, tak ingat dah nk amik barang2 dia tu... 

Dee tengok diaorg macam biasa jer la... gelak2 pastu aktif macam selalu jer... dalam keta, Dee tengok telinga si Aidil berair balik... terus Dee pegang pipi dia Dee cakap, satgi ibu cuci telinga adik yer.. pastu si Aidil tetiba cakap... "bu, sakittt..." sambil pegang telinga sebelah kiri... Dee pun cakap ler, yer ok jap gi ibu cuci yerrr...

Balik umah, Dee buka tudung trus panggil Aidil utk cuci telinga... time dia nak baring atas riba Dee dia cakap lagi.. "bu, sakitt.." Dee betul2 ingatkan dia maksudkan telinga dia tu... sekali bila Dee nak cuci telinga kiri, baru Dee terperasan kepala Aidil berdarah... dan darah tu pun dah kering... Dee selak2 rambut Aidil baru Dee perasan luka yang agak besar dan dalam... trus Dee minta Nadia ambilkan air dan kain untuk cuci darah tu... Ya Allah.... memang besar luka kat kepala Aidil... trus tangan Dee menggigil dan dalam fikiran Dee time tu mmg amat marah dan agak sedih sebab cikgu nursery tu tak bagitau Dee apa2 pun tentang luka tu..
ni luka tu selepas Dee cuci...
Dee yang memang akan jadi pening kalau tengok darah, terus kuatkan semangat cuci luka tu sampai abih.. pastu trus suruh Nadia amikkan tudung pastu kitaorg trus ke umah kak Siah, kakak Dee... Dee memang pening sgt2 time tu, dgn meloya lagi bau darah... adussss... mmg bila sampai umah kak Siah, pucat ler muka Dee... kak Siah tengok luka si Aidil trus suruh Dee bawak ke KMC.. sbb dia kata tengok pada luka tu mmg kena jahit... sampai kat KMC, doktor cuci sekali lagi coz darah masih keluar... tapi doktor cakap tak perlu jahit, hanya lekatkan jer guna cream apa namanye ntah... hehe... pastu doktor cakap tak perlu scan, coz dia tengok si Aidil memang aktif... Doktor cakap dari kesan luka tu, dia pasti Aidil jatuh atas sesuatu benda... 

time ni dok tunggu doktor... macam org tak sakit jer...

ni doktor dok gunting rambut Aidil... doktor cakap sib baik rambut tak banyak yer...

ni selepas luka tu dah dilekatkan... macam xde mende kann?

Esoknye time antar ke nursery tu, Dee tanya cikgu tu... dia cakap. "laaa... bila dia jatuh? tak perasan pun... dia tak nangis kut..." ermmm... cmne... nak caya ke idak?

Tapi yg bestnye... time Dee cuci luka Aidil petang semalam tu... Dee tanya si Arfan.. cmne adik leh luka, jatuh ker? Arfan cakap, "ha ah, Aidil jatuh.. atas lantai.." Dee tanya lagi.. "cikgu tak tau ka adik jatuh?" Arfan jawab, "cikgu tak tau, cikgu dok tidoq.." Hah!!!!??

6 comments:

Kakzakie said...

Ya Allah... kakak rasa nursery tu tak baguslah Dee... kesian anak-anak. Nasib baik Arfan dan Aidil jenis budak yg lasak dan tahan sakit. Kesian juga anak-anak... moga tak terjadi lagilah hendaknya.

Dee said...

kakzakie: itu lah, harap sgt kejadian tak berulang. cikgu2 kat nursery tu sbnrnya baik kak, tapi ntah ler.. anak cakap lain, diaorg cakap lain.. xtahu nk caya yg mana..

misz_eyza said...

cer siasat dgn ibu bapa bebudak yg lain...kalau sepuluh budak ckp benda yg sama --> chegu tido, means betul la apa arfan ckp tue.

Pen Biru said...

hish..dlm tu luka dia..kesiannya..ni yg malas nak hantr nursery ni...duit kita dia mau..jaga elok2 tak jugak

Dee said...

misy_eyza: edisi siasat la pulak yer... huhu

Dee said...

pen biru: mmg dlm luka tu.. tp klu xhantar nursery, nk antar kat ner lak.. dilema tul kan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright reserved by Aredieya edited by Caersasuke