Jom Shopping di SweetMuslimah.com

SweetMuslimah.com

8 April 2015

Pengakhiran Fast Furious 7


Last Sunday (5/4/2015).. Dee dan Amir (my eldest son) and Arfan pi tengok wayang... citer favourite Dee lah... for sure... Fast Furious 7... and ofcoz ler sebab PAUL WALKER... paling2 utama sebab nak tengok Paul Walker kali terakhir di layar perak... sob sob... sedih kut.... Dee minat giler kat dia tau.... sengihan dia tu mmg Dee berkenan sgt2... sgt2 sincere rasanya...

sengihan yg sgt hensem and sincere...
Ok back to citer gi tgk wayang...

Sebenarnya Amir belanja ibu sempena birthday ibu yg baru lepas... hukhuk.. sgt terharu la jgk... thanks dear Amir...

Ok... keseluruhan citer Fast Furious 7 memang BEST GILER.... mmg kita yg dok dlm panggung pun rasa penat semacam jer tengok depa tu... action tak henti... seolah2 kita yg bawak keta2 tu...tu pasal rasa mcm penat.. sebab tak sempat nak ilang letih, dah ada action lain pulak... tapi memang best la... 

Dan yg paling best dan mungkin tak kan lupa... Fast Furious 7 nih more to a tribute to Paul Walker... dari awal citer kita dah berdebar2 sebab memikirkan adakah watak Brian O Connor akan dimatikan di akhir cerita.. coz dialog diaorg pun mcm tu... suh kita pikir akan ada kematian di akhir cerita... mmg ternanti2 tul...

Tapi pengakhiran citer ni memang tak disangka2... dan sangat2 boleh menitiskan airmata... Dee dapat rasakan bila berjalan keluar dari panggung tu, memang ada penonton yg nangis... nak2 pulak dengar lagu background filem tu... "Never Say Goodbye" nyanyian Wiz Khalifa... dah ler lagu tu sedap.. lirik sgt mendalam maksudnye... fuhhhh mmg nangis ler...

Ok... semua org tahu Paul Walker meninggal dlm kemalangan kereta pada November 2013 semasa penggambaran Fast 7.. dan semua org tahu yg melakonkan watak selepas dia meninggal adalah adik dan abg Paul Walker, iaitu Cody Walker dan Caleb Walker... sebab depa nih mmg sgt seiras dgn mendiang Paul Walker...

Tapi sepanjang citer tu... kita mmg tak perasan yg berlakon tu bukan Paul Walker tapi sebenarnya adik dan abgnya... 

nih adik... Cody Walker... 

nih abg... Caleb Walker...
Ending citer nih.... watak Brian tidak dimatikan... tapi Brian tidak lagi akan join grup Toretto selepas nih.. kerana antara semua ahli group tu, Brian yg dah ada family (anak isteri and expecting new baby lg)... so Toretto tak nak Brian join lg dah... lgpun isteri Brian kan adik Toretto... dia mesti nk adik dia hepi kannn...

Ok setakat nih dulu Dee citer tentang ending Fast 7... esok Dee buat post tentang keseluruhan citer nih ok...

P/S: Dee cadangkan pi ler tengok citer nih bagi sesapa yg mmg mengikuti siri movie Fast Furious ...

1 comment:

sherlina karina said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright reserved by Aredieya edited by Caersasuke