Jom Shopping di SweetMuslimah.com

SweetMuslimah.com

22 July 2008

Kenakalan....Perasaan atau Perbuatan???

Kekadang aku terpikir sendirian.... nape la aku jadi gini... 'kenakalan'ku kekadang tu mcm tak leh dikawal... nape ekk...??? rasanya dulu time muda2 xde la cam gini... dulu aku ni maintain control ayu... gelak pun tak bunyi... siap tutup mulut dgn tangan... ala2 perempuan melayu terakhir ler... pastu klu jalan, tunduk jer... tak angkat kepala tuh, sebab malu... nak tenung2 org especially lelaki jauh sekali ler... tapi sekarang nih....

Tapi... jgn ler terkejut sangat... xde la aku ni nakal tahap gaban... yg tak leh kawal cuma rasa kenakalan tu jer... perangai masih leh control.... (kan akak....?) kekadang rasa kenakalan aku nih membuatkan aku seronok dan dapat menghilangkan keboringan... di kala boring ler... klu tidak, xde nyer aku amik peduli sangat.... klu time boring, memang menjadi2 dan byk lak idea yg datang untuk aku jadi nakal.... tapi.... ulang sekali lagi ekkk.... nakal yg boleh dikawal....

Aku sekarang ni dah berbeza dengan aku yg dulu... gelak pun dah berbunyi sekarng nih.... pastu jalan dah xde tunduk2, bkn sebab tak malu... cuma skrg ni ada keberanian sket... pastu berani lak skrg nih tenung2 orang...

Aku tetiba teringat satu lagu lama... lagu Noorkumalasari...

Mata memandang
Mata memikat
Matalah puncanya
Mata menjeling
Mata menggoda
Matalah asalnya
Dari mata ia datang
Barulah ke hati
Dari matalah oh sayang
Mengasyikkan hati
Oh mata memandangku
Membuat ku tersipu
Mata menggoncangkan hatiku

Nostalgia tul lagu nih.... akak, ingat tak lagu nih.... hehehe.....

4 comments:

tinta rindu said...

waa lagu lama ni, singer dia pun dah berhijrah, biasa la nakal yang boleh control, relax la, coz life ni need the way to express inside punya feel, janji yang kita buat tu tak langgar agama, adat n batas as a wife for someone ..... betoi ka?

odie said...

betoi2... sokong sangat... janji kita tahu diri kita ni sapa...

ras-adieza said...

akau tau sebab apa jadi camtu... Semenjak umo dah masuk 30 an tu. Pasal tu lah kan....setelah ku katakan dulu.

Respek ngan penyanyi tu...di mana2pun ngan air sembahyah jer. Rod camne? wudhuk ada lagi?

ziziana02 said...

Marilah kita mendengar tazkirah melalui lagu ini yang dinasyidkan oleh Kumnpulan Hijjaz mengenai MATA...
Yang Bertajuk : Antara Mata Dan Hati

Bila melihat malam yang indah ini
Tidak terasa kebesaran Allah
Bila mendapat musibah lupa dirinya hamba
Nikmat yang datang tiada rasa darinya

Sepatutnya rasa malu kepadaNya
Kerana anugerah kepada kita
Membuat dosa rasa kekesalannya

Buta hati lebih merbahaya
Buta mata tidak nampak dunia
Buta hati tidak nampak kebenaran
Buta hati di tipu nafsu dan syaitan

Bahkan dilupakan saja
Semua orang rasa bangga dengan dosa

Bila menyebut neraka
Tidak terasa akan gerunnya
Bila menyebut syurga
Tidak terasa akan nikmatnya

Itu menunjukkan
Jiwa kita mati atau buta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright reserved by Aredieya edited by Caersasuke