Jom Shopping di SweetMuslimah.com

SweetMuslimah.com

5 August 2008

kemaafan dendam yang terindah...

semalam... sekeping hati telah terluka...

tidak terniat di hati aku untuk melukakan hatinya... tetapi demi kepentingan dan kebaikan dia dan juga aku sendiri... sesuatu perlu dilakukan...

kenapa dia tidak boleh menerima aku sebagai seorang kakak... sekiranya aku diterima sebagai seorang kakak, sudah pasti tiada hati yang akan terluka... aku benar-benar runsing memikirkan adakah aku tersilap dalam memberi layanan atau aku tersilap dalam meluahkan kata-kata?

dan yang paling menghairankan... dia dan aku tidak pernah berjumpa... kenapa dirinya begitu mudah menyatakan sayang... mungkin dia masih terlalu mentah dalam keadaan ini.... berkali-kali aku menjelaskan kenapa dan mengapa perkara yang diingininya tidak mungkin terjadi.... tetapi dia seolah-olah tidak memperdulikan semua sebab dan alasan...

demi kepentingan kedua pihak... aku terpaksa mengorbankan persahabatan yang bagiku adalah ikhlas seorang kakak kepada adik... tetapi tidak bagi dirinya....

aku redha dengan keputusan aku ini.... persahabatan yang mungkin menjejaskan tidak perlu diteruskan... biar lah ada benci dihatinya..... akhirnya... putus sudah satu ikatan persahabatan yang bagiku adalah seikhlas seorang kakak kepada adiknya dan baginya seorang kekasih kepada kekasihnya...

aku berharap ianya tidak akan berulang untuk kedua kali.... aku perlu belajar dari kesilapan.... aku perlu lebih berhati-hati dalam menjalinkan persahabatan.... aku perlu sentiasa mengingatkan diri sendiri tentang status dan kedudukan aku.... (betul tak akak....?)

4 comments:

tinta rindu said...

yes, you ve done the best way but biasala it takes time to recover,odie u know what this morning my bos's guest from kl minta tolong cari bahan untuk assignment dia bila dia tengok gambar abang kat atas meja dia tanya kerja dimana, i told him already passed away n he said i was alone for almost 17 years n i just ignorned him

odie said...

biar betul kak...

memang lelaki ni mudah dalam segala hal agaknya... tapi mungkin jugak dia bermaksud memahami keadaan kak...

ras-adieza said...

rod

adakah manusia itu R? jika R adakah rod merasai sebegitu? Ataupun manusia lain?

odie said...

memang tepat tekaan akak... tapi apa maksud akak.. sy merasai sebegitu?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright reserved by Aredieya edited by Caersasuke