Jom Shopping di SweetMuslimah.com

SweetMuslimah.com

21 March 2011

Pesta Buku POPULAR 2011 Kedah

Lepas nengok movie Merong Mahawangsa... kitaorg gi mkn2 kat KFC... pastu sambil2 kitaorg chit chat.. teringat lak POPULAR Bookstore ada buat pesta buku... diskaun jualan sehingga 70%... disebabkan ari tu dah promise Nadia nak belikan novel remaja... maka lepas makan2 kitaorang terus ke pesta buku tu ler...

Sampai kat Star Parade time dah kul 5 lebih... kiranya ada satu jam nak nengok2 survey2 buku2 kat pesta buku tuh... dalam kul 6 satgi nak pi amik bebudak kecik 2 org lagi tu kat nursery...

Kat pesta buku tu... banyak nyer buku2 novel2.... Dee sendiri dah tak tentu arah tengok novel2 kat situ... diskaun 20%... Amir, Asyraaf dan Nadia ntah ke mana dah... memasing dah tahu haluan buku yg nak dicari...

Dee nengok novel macam nak amik semua jer yg Dee belum baca.... tengok si Nadia lak, rasanye macam Dee gak kut... dia kejap2 pegang novel tuh... letak balik... pastu amik lak novel lagi satu... letak balik... pastu ada masanya dia pegang dua novel sekali.... sure pening nak pilih ler tu... hihihi...

Si Asyraaf lak... dengan komik2nyer.... tak abih2 komik... dan yang paling sejuk hati nengok si Amir ler... dok kat buku2 citer2 Rasul.... suka betul dia buku camgitu... walaupun Dee tahu ada gak niat di hati nak amik komik mcm Asyraaf tu... ada gak Dee cakap kat dia.. amik jer la komik tu kalau nak... dia cakap xpe, lepas Asyraaf baca, dia leh baca lak.... sejukkkk je hati dengar jawapan gitu...

Lastly... tgk jam dah kul 6 pun.... Dee beli satu novel, satu buku pesan Rasullullah kepada wanita, Amir beli kisah2 rasul, Asyraaf beli komik & tips2 UPSR, nadia beli satu novel... tapi macam tak puas jer... macam nak gak beli satu lagi novel... hihihi... next time yerrrr....





3 comments:

far_east said...

ala sajer jer tau kasik orang jeles....

deeya said...

laaa... jeles ker.... hihihi...

deeya said...
This comment has been removed by the author.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright reserved by Aredieya edited by Caersasuke