Jom Shopping di SweetMuslimah.com

SweetMuslimah.com

13 April 2011

Demam TONSIL la pulak.... Nadia

Semalam Dee amik cuti... emergency... Nadia demam...

Actually, the day before semalam .... hehe... klu org kedah ckp.. 'kemarin dulu'... Nadia mmg dah demam pun... Dee pun bagi la cuti kat Nadia tak yah gi sekolah... pagi tu sblm gi keje, Dee bagi Nadia makan ubat... ingatkan demam biasa jer...

Balik keje petang tu...
tgk Nadia dok berselimut jer... pastu muka pucat sket... dia ngadu sakit perut... Dee tanya makan tak tadi.. dia bgtau tak makan... Dee suh dia makan sbb mungkin perut masuk angin sbb tak makan tadi.. dia pun makan ler.. pastu Dee sapu sket minyak urut2 sket perut dia.. pastu suh dia tido...

Rupa2nya dia tak leh tido.. malam tu sampai ke pagi dia tak leh tido.. katanya sakit perut.. Dee pun tak leh tido, sbb nadia masuk bilik Dee dok mundar mandir kat ujung katil... kejap2 dia join skali baring kat ujung kaki Dee... Dee bangun gak tgk2 badan Nadia panas.. Dee turun bawah amik ubat bagi Nadia makan, pastu Dee sapu lagi minyak kat perut dia... masih lagi sakit.. mula la Dee pikir mcm2... risau..

Esoknye pepagi lg antar mesej kat Pn M... bgtau cuti emergency... pastu dlm kul 8 pagi terus bwk Nadia ke klinik... rupa2nya tonsil Nadia membengkak... patut ler demam tak mo kebah2... pastu Dr. cakap mmg simptom tonsil ada yg buatkan perut kita sakit.. betul ker... xkan tak caya ckp Dr. lak kan... tp yg bestnye Dr. lak mcm tak pasti dgn kenyataan dia... dia ckp klu lepas mkn ubat, still sakit perut, kena bawak Nadia dtg semula ke klinik utk check semula... aikkkk???

Balik umah, bagi Nadia makan ubat... suh dia makan roti.. dia tak leh makan... pastu Nadia dok ngadu sakit perut lagi... selepas sejam, roti yg Nadia pegang pun tak abih2 lagi dimakan... Dee pun ajak Nadia ke McD.... dengan segera Nadia trus bangun gi cuci muka, sikat rambut, pakai bedak sket... dah siap... wahhhh biar betul Nadia nih... tp disebabkan ari tu ari sakit dia.. maka Dee pun turutkan jer...

Sampai McD... Nadia trus order Happy Meal McChicken... leh pulak makan... Nadia.. Nadia... betul ke sakit perut nih....
ni ler budak sakit tuh... mcm sihattt jer kannn.....

3 comments:

♥Ann♥ said...

sakit perut masuk angin kot..biasala bila kena tonsil susah/tak selera nak makan..mmg budak2 senang masuk angin..boleh bg aiskrim nak bagi kenyang dan lega sket tonsil tuh..

deeya said...

tu la... td pepagi citer kat member2 opis.. diaorg ckp try bg aiskrim.. nape la tak ckp smlm... leh bagi smlm... hihihi...

Dilla Ady said...

dilla penah operate tiroid..setiap hari misi bagi makan jelly, eskrem, air kotak sejuk..tu jek ubat die..huhuhu

biasa la kan time2 demam nih bile sebut mcD terus jadi sihat bebudak jadinye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright reserved by Aredieya edited by Caersasuke