Jom Shopping di SweetMuslimah.com

SweetMuslimah.com

24 May 2011

PLEASE LA..... KEPERCAYAAN ITU PENTING!!!

Apa yang Dee rasa sekarang... amat menyesakkan jiwa... rasa di hati ni bagaikan keadaan sebelum gunung berapi meletup mengeluarkan lahar jer... kalau ler kat depan Dee ni ada 'orang' tu... nescaya... mati hidup semula 'orang' tu takkan datang jumpa Dee dah... sure kena bambu gila la si 'orang' yang berkenaan tu... GERAM GILER nih...

Korang pernah tak... alami situasi... di mana korang dah tahu kisah sebenar... dah tahu keadaan sebenar... tapi bila korang tanya kat 'orang' yang berkenaan tu... dia masih lagi dok mencover2... berdolak dalih... seolah2 kita tak tahu mende....


Korang tahu tak... Dee rasa macam nak pegi cari 'orang' tu... dan sound kat dia... ehh hello, tau tak kita dah tahu citer sebenar... tak yah cover2 lagi dah... kalau yer pun, bagitau jer lah... memang dah jadi pantang tok nenek bila Dee dah percaya kat seseorang tu... tetapi kepercayaan Dee dipermainkan... please la....

Dee lebih suka dan Dee confirm akan terima bila 'orang' tu bagitau Dee keadaan sebenar... Insyaallah Dee tak akan marah... bagi Dee... Dee lebih suka dapat tahu dari mulut 'orang' tu sendiri, daripada Dee dapat tahu mulut orang lain... itu lebih menyakitkan... Insyaallah Dee akan memahami...

Ini tidak.. Dee dapat tahu dari mulut orang lain... bila Dee tanya... tidak pulak mengaku... nape... atas alasan apa tuh... nak jaga hati? Hati Dee akan lebih terjaga sekiranya 'orang' tu sendiri yang bagitau Dee....

Ni yang buat Dee fed up nih.... dengan yang dulu pun pernah gak jadi gini... dengan yang ini pun jadi jgk..? Dulu Dee dapat tahu dengan izin Allah... Insyaallah... bila kita dekat denganNya... akan dipelihara diri dan jiwa kita... tapi nampaknya kali ni... Dee diberi petunjuk yg lebih cepat... hmmm... nampaknya sendiri mau ingat ler....

TRUST & RESPECT .... very important in every relationship.... itu adalah pendapat Dee... so, sekali Dee diperlakukan sebegini... minta maaf la... Dee akan ingat sampai bila2.... dan tak mustahil tiada lagi yang seterusnya...

2 comments:

far_east said...

sapa sapa sapa???

Dee said...

hehehe.... len cerita la... xdak kaitan dgn yg dok ada... kuikuikui

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright reserved by Aredieya edited by Caersasuke