Jom Shopping di SweetMuslimah.com

SweetMuslimah.com

19 June 2011

Dikerjakan Dalam Bas....

Ari Khamis ari tu... Dee & anak2 off to Ipoh... umah kakak Dee (K.Mah..) pegi ke Ipoh atas 'arahan' orang atasan a.k.a. K.Mah ler... hehehe... ada keje sket kat sana...

Booking tiket bas kul 9.00 malam.... mula2 tu nak amik tiket awal sket.... tp tgk tiket yg ada kul 3.30 petang... tak sempat la pulak... anak2 balik sekolah smpi umah pun kul 3 petang... lagi pun Dee malas nak amik cuti ari tu... rasa mcm rugi la pulakkk... so... amik kul 9.00 malam.... sampai Ipoh kul 12.00 malam...

Ni Dee nak citer kejadian dalam bas.... hehehe... actually takde mende pun... cuma petang tu lepas Dee balik keje, trus singgah Giant beli sedikit keropok, coklat, kacang2 untuk kunyah2 dalam bas... balik umah, Dee tak bawak kuar dari keta lagi... sebab tau dah... kalau bawak kuar, confirm tak sempat naik bas dah abih...


Time kat dalam bas... bila dah nmpk semua makanan2 tuh... si Arfan & Aidil mmg tak leh duduk dah ler... tanpa berlengah lagi depa mengerjakan bungkusan keropok yang pertama, pastu yang kedua, pastu coklat, pastu kacang... dah ler tu... tak reti dok diam2 lak tuh... pening kepala nengokkan aksi2 depa dalam bas... walaupun bas tu tutup lampu bergelap, tapi tak  bagi kesan sket pun kat depa berdua nih.... adoiiiiyaiii.... mmg letih....

Elok nak sampai Ipoh, baru ler depa terlelap sat... tu pun si Aidil tido dengan mulut yang masih penuh dengan kacang dan tangan masih jugak genggam kacang2 tuh...

Bila sampai kat umah k.Mah... tengok mulut aidil dok muncungggg jer... sekali dia terbatuk... abih terkeluar kacang2 dalam mulut... rupa2nya dia sambung balik makan kacang2 tadi....

dua orang budak ni ler yg mengerjakan makanan2 tuh.... tgk si Aidil tu... mulut yg tetap penuh dgn makanan... tgk tangan kanan dia... ada makanan ler tu....

 
P/S: sori tajuk entry agak sensasi... yg nak citer sebenarnya makanan yang di'kerja'kan dalam bas... hahaha... sowiiieeee.....

5 comments:

msredcheesecake said...

Macam perangai msred la budak kecik comey dua org tu...hheee

far_east said...

ikut perangai mak dia laa nie...like mother like son hehehe

Dee said...

ms red: betul ker... ish.. ish... (tp sbnrnye perangai kita sama...)

Dee said...

faiz: aikkk camne tau???

tamlegend said...

huhu...kacang stil ader dlm mulut ni kes tak nak share dgn adik beradik la ni...biasa terjadi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright reserved by Aredieya edited by Caersasuke