Jom Shopping di SweetMuslimah.com

SweetMuslimah.com

17 April 2012

Menitis Airmataku


Entry kali ni ada kaitan dengan entry ini ...

Disebabkan orang yang ditunggu tak tiba... dan seperti yang Dee cakap aritu.. memang tak dapat ler nak nengok movie.. so, petang semalam Dee gi cari DVD citer 'The Vow'... coz tak tertahan2 rasanya keinginan di hati nak nengok citer nih... hehehe...

So, semalam lepas berbuka (actually Dee berpuasa smlm..) dan tanpa mempedulikan Buletin Utama yang sedang ke udara time tu... trus Dee layan DVD 'The Vow'... buka jer citer tu, si Nadia trus tido... uishhh anak dara nih bleh plak gitu yer.. nampak sangat boring nye tu...

Apa yang leh Dee komen tentang citer tu adalah..... AIRMATA KU MENITIS kerananya... huhuhu.... memang best la walaupun agak geram dengan watak si Paige tu... terus hilang ingatannye terhadap suaminye... dan terus hilang cinta dia... huhuhu... dan part yang paling sedih adalah bila si Leo akhirnya menitiskan airmata bila dia merasakan bahawa segala usahanya telah gagal dan dia telah kehilangan cinta hatinya... paling sedih  juga part dia petik gitar, nampak sangat kekecewaannya tu... huhuhu....

Walaubagaimana pun... bila akhirnya Dee tahu citer yang berasaskan kisah benar ini... kedua-duanya kembali bersama walaupun tanpa memori cinta yang lalu... bila mana si Paige ni akhirnya tetap jatuh cinta dengan Leo tetapi ketika dirinya adalah seorang Paige yang baru... dan mengikut kisah benar lagi... mereka telah dikurniakan dua orang cahayamata...

Tragis tapi akhirnya bahagia jugak...

6 comments:

kakcik said...

Menghayati drama pun kadangkala kita rasa kita turut berada dalam situasi mereka. :)

Dee said...

kakcik: betul la.. tu pasal leh tumpah ayaq mata tuh...

misz_eyza said...

kalau air mata menitis means anda masih ada perasaan hihi...

*SiRibenMerah said...

penuh penghayatann.. hehehe~

miloais milo said...

best banget eh ceritanya???
nak carik dvd ni lah...

Dee said...

miss_eyza: air mata menitis coz menghayati perasaan si lelaki tu..

si riben merah: ya betul!!!

miloais: mmg best dan amat sesuai utk org yg berjiwa ala2 jiwang dan sensitip mcm akak nih.. hehehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright reserved by Aredieya edited by Caersasuke